Medicinskabets makeover

 

Disclaimer: Denne blog er ikke en del af sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det er udelukkende skrevet ud fra mine egne erfaringer.
Hvis du er syg, skal du altid kontakte din læge.

Hjemme hos os er medicinskabet næsten blevet erstattet af æteriske olier. Der findes et sæt med 10 olier, som efter min mening burde være i ethvert hjem. Med disse 10 olier kan vi altid gribe til dem, når vi har brug for hjælp mod forkølelse, hoste, dårlig søvn, hovedpine, fordøjelsesproblemer, fodsvamp, fodvorter, lus osv.


De 10 olier er en del af doTERRAs family-kit og Home-essentials og indeholder:

  • Lavender

  • Lemon

  • Peppermint

  • Tea tree

  • Oregano

  • Zengest

  • On guard

  • Air

  • Frankincense

  • Deep Blue

Lavender

Lavendel er en beroligende olie, som vi kan bruge inden sengetid. Vi kan diffuse den et par timer før sengetid og tilføje et par dråber på hovedpuden, for at opnå en bedre og dybere søvn. Jeg elsker at tilsætte den sammen med epsom salt, til mine børns badevand før sengetid. Når vi blander en dråbe lavendel i en creme eller olie, kan den også bruges til at berolige huden ved kløe og myggestik eller som en del af ansigtsplejen efter en dag i solen. Personligt bruger jeg Lavendel på maven for at lindre menstruationssmerter, hvor den virker inden for få minutter.

Lemon

Jeg starter hver dag med en dråbe citron i et glas vand. Tidligere plejede jeg at presse økologiske citroner om morgenen, men ærlig talt har jeg ikke tid til det med to små børn i hjemmet. En dråbe olie i vandet går meget hurtigere. Ifølge kinesisk medicin påvirker den sure smag leveren. En dråbe om morgenen kickstarter vores system og har en udrensende virkning. Citron er også godt mod ondt i halsen, og i tidligere tider blev det endda anbefalet til at sænke blodtrykket.

Peppermint

Pebermynte åbner luftvejene. Ved forkølelse og hoste bruger jeg altid pebermynte og Air i en blanding, som jeg placerer på natbordet. Det åbner vores luftveje og lindrer hoste og irritation i halsen. Det kan virkelig redde en god nats søvn. Pebermynte har en meget kølende effekt og er effektiv mod fordøjelsesproblemer og for meget mavesyre. Jeg tilsætter en dråbe til et glas vand.
Pebermynte er kvalmestillende og god til køresyge og graviditetskvalme.
Pebermynte kan også sænke kropstemperaturen. Den er god ved feber og om sommeren kan et par dråber i nakken føles meget kølende. Den kan med fordel bruges til kvinder i overgangsalderen med hedeture. En dråbe pebermynte og frankincense på tindingerne kan også lindre hovedpine.

Lavender, Lemon og Peppermint kan med fordel diffuses i pollensæsoner, til at lette allergisymptomer. Blandingen kan også indtages i kapsler ved høfeber.

Oregano

Oregano er naturens antibiotikum og er en potent olie. Den skal altid fortyndes inden brug. Den kan bruges til at fjerne vorter og svampeinfektioner. Den styrker også vores immunsystem og er en del af blandingen FLOOM, som indeholder fem olier, som jeg bruger ved virussygdomme og når vores immunforsvar har brug for støtte. Jeg tager blandingen i kapsler og bruger den fortyndet på fødder og langs rygsøjlen.

Tea tree

Tea Tree er også en olie, jeg bruger dagligt. Den har en rensende effekt og er fantastisk i ansigtscreme i perioder med uren hud. Den hjælper også mod poser under øjnene, men pas på, at den ikke kommer i øjnene. Den har en kølende effekt og er god mod kløe og fodsvamp. Sammen med lavendel kan den lindre skoldkopper og helvedesild. Lus kan ikke lide duften af Tea Tree, så den kan også fortyndes med vand og sprøjtes i håret som behandling mod lus.
Tea tree er olien som hjælper os med at sætte energetiske grænser og som skærmer os fra andres negative energier. Jeg bruger den dagligt på mit arbejde, men også til sammenkomster hvor der er mange mennesker.

Frankincense

Frankincense, også kaldet røgelse på dansk, er kongen af alle olier. Det er en kostbar olie, udvundet af harpiks fra boswellia-træet. Den har været brugt i årtusinder i religiøse ceremonier og var en af de tre olier, som Jesusbarnet modtog som dåbsgave. Det siges, at den kan hjælpe os med at komme i kontakt med Gud og bruges ofte under meditation. Det er en meget groundende olie og hjælper os med at finde følelsesmæssig balance. Den styrker nervesystemet og påvirker vores hukommelse. Jeg inhalerer duften om morgenen eller tilføjer en dråbe i ganen, når jeg sætter min intention for dagen.

Air

Air er en blanding af Laurel, Eucalyptus, Peppermint, Melaleuca, Lemon, Cardamom og Ravintsara.

Air er en blanding, der er lavet til at støtte vores luftveje. Jeg bruger den især ved forkølelse og hoste. Det er nemt at lave en lille kop timian-the og dryppe et par dråber Air i blandingen. På den måde har man en lille minidiffuser, som man kan stille i soveværelset. Det lindrer hoste med det samme, hos både børn og voksne. Man kan blande den med kokosolie og påføre den direkte på brystet, ryggen og reflekszonerne under fødderne. Ifølge kinesisk medicin siges det, at sorg sætter sig i lungerne, så den kan også bruges til at frigive og heale gammel sorg.

Zengest

Zengest er en blanding af Anise, Peppermint, Ginger, Caraway, Coriander, Tarragon og Fennel.

Zengest er en blanding, der støtter fordøjelsen. Jeg bruger den, når jeg føler mig oppustet, har forstoppelse, mavekramper, diarré eller kvalme. Jeg tager den i kapsler og masserer den fortyndet på maven og tarmområdet. Den er oplagt at bruge i perioder hvor at vi skal fordøje mange nye indtryk.
Ved bihulebetændelse kan den påføres på næseryggen.

On Guard

On Guard er en blanding af Wild Orange, Clove, Cinnamon, Eucalyptus og Rosemary

On Guard er vores "bodyguard." Det er en blanding, der virker antibakteriel. Jeg diffuser blandingen i perioder, hvor der er virus i luften, eller indtager den i kapsler. Hvis man er løbet tør for rengøringsmiddel, kan man tilsætte et par dråber til vand sammen med citron, og så har man et helt naturligt rengøringsmiddel uden brug af kemikalier. Jeg kan også finde på at lægge frisk frugt i vand med en dråbe On Guard for at fjerne uønskede kemikalier fra frugten.
On Guard findes som en hel serie til hele husholdningen. Alt fra rengøringsmiddel, håndsæbe, vaskemiddel, tandpasta og håndsprit m.m. Den findes også som kapsler man kan indtage, når man føler at der er en forkølelse på vej.

Deep Blue

Deep Blue er en blanding af Wintergreen, Camphor, Peppermint, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Chamomile og Osmanthus

Deep Blue er en blanding til smertelindring. Jeg bruger den mod smerter i muskler og led samt spændingshovedpine. Jeg påfører den også på blå mærker. Blandingen er antiinflammatorisk og fås også som en creme og som kosttilskud, hvilket kan være et naturligt supplement for personer med mange smerter. Bemærk, at Deep Blue-olien har et sikkerhedslåg, da den er giftig at indtage. Du må derfor ikke indtage olien.

Det er vigtigt altid at udvise respekt for naturen og prøve olierne på en lille hudflade først. Husk altid at fortynde olien med en vegetabilsk bæreolie, inden du påfører den på huden. Olierne er meget koncentrerede, og et par dråber er ofte tilstr.

Vil du købe dit eget husapotek kan du via mit link spare 25% på alle produkterne.Køb dit husapotek her

Har du spørgsmål eller er nysgerrig på olierne er du altid velkommen til at kontakte mig. Jeg vejleder dig gerne eller hjælper dig med at købe dine egne olier.

Har du lyst til at blive forhandler af doTERRAs fantastiske produkter, så er pt en ledig plads på mit team. Sig endelig til, så vil jeg med glæde hjælpe dig igang.

Kærligst Juliie Søndergaard tlf. 27285946

Previous
Previous

Træelementet

Next
Next

Opskrift på müsli